Ik wil helpen

Maak het verschil in iemands leven

Schulden hebben een enorme impact. Als vrijwilliger bij SchuldHulpMaatje kun je het verschil maken in iemands leven die het daardoor niet meer ziet zitten. Je geeft iemand weer hoop dat het goed kan komen. Dat lucht op en maakt dat iemand weer beter na kan denken. Hoe je dat doet? Je brengt overzicht in de inkomsten en uitgaven en de onbetaalde rekeningen. Daarna maak je samen een plan voor een oplossing. Maar zeker zo belangrijk is dat je er voor iemand wilt zijn. Persoonlijke aandacht en luisteren naar iemands sores, dat alleen al betekent heel veel.

Je staat er niet alleen voor

Een Maatje gaat pas aan de slag na een driedaagse ‘SchuldHulpMaatjetraining’.  Ook volgt een Maatje jaarlijks een digitaal bijscholingsprogramma. Je weet dus goed waar je mee bezig bent. Daarnaast  maak je deel uit van een Maatjesteam en krijg je begeleiding van een coördinator.

Aannamebeleid

Als Maatje werk je met kwetsbare mensen. Daarom vinden we het belangrijk dat je serieus en betrouwbaar bent. Voordat je Maatje kunt worden krijg je eerst een kennismakingsgesprek en geef je een VOG (‘Verklaring omtrent gedrag’) af. De VOG kunnen wij ook voor jou aanvragen.

Ben jij ons nieuwe Maatje?

Herken je jezelf in het profiel van een Maatje? Meld je dan aan bij onze coördinatoren of vul onderstaand formulier in. De coördinator neemt dan spoedig contact met je op voor een kennismakingsgesprek.