SchuldHulpMaatje Oldambt blij met gift van Stichting voor Elkaar

Zaterdagmiddag ontving voorzitter Gerrit Duerink van SchuldHulpMaatje Oldambt een gift van 1.000 euro van Hendrik-Jan Kieft van Stichting voor Elkaar

Al tien jaar steunt de Stichting voor Elkaar lokale goede doelen. Ruim 200 kleinschalige initiatieven werden inmiddels geholpen. Een mooie oogst, geselecteerd door afgevaardigden van de ledenraad. Stichting voor Elkaar is onderdeel van de Coöperatie Univé Stad en Land. Jaarlijks stort Univé Stad en Land een deel van hun winst in de Stichting voor Elkaar.

Als lid van de ledenraad mocht Hendrik-Jan een goed doel vaststellen waaraan hij een bedrag wilde schenken. Hij koos voor SchuldHulpMaatje Oldambt, omdat hij zich goed kan vinden in de manier waarop SchuldHulpMaatje werkt. De Maatjes nemen de hulpvrager niet het werk uit handen, maar helpen naar zelfredzaamheid. Ze ondersteunen de hulpvrager door samen bijvoorbeeld de administratie op orde te brengen of contact op te nemen met schuldeisers. Op weg naar een duurzaam schuldenvrij leven.

Het geld is bedoeld voor het opleiden van nieuwe Maatjes en komt voor SchuldHulpMaatje Oldambt precies op het juiste moment. De verwachting is dat het aantal hulpvragen door de coronacrisis de komende tijd sterk zal stijgen. Een aantal nieuwe Maatjes rondt binnenkort de opleiding af. Een andere groep vrijwilligers staat al in de startblokken en begint aan de opleiding zodra dat weer mogelijk is. Deze opleidingen kosten veel geld. De gift van Stichting voor Elkaar wordt direct goed besteed.