SchuldHulpMaatje Oldambt op zoek naar geld (via Rabo ClubSupport)

De opgeleide vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Oldambt doen belangrijk werk voor mede-Oldambtsters met geldzorgen. Dat vraagt om een zorgvuldige aanpak, goede begeleiding en een professioneel kennisniveau. Daarom krijgen alle nieuwe vrijwilligers een driedaagse training en wordt hun kennis continu op peil gehouden door herhalingstrainingen en andere bijeenkomsten. Het in stand houden van de organisatie kost veel geld.

Ieder jaar kunnen leden van de Rabobank stemmen op een stichting of vereniging. SchuldHulpMaatje Oldambt is daar één van en hoopt door deze actie een geldbedrag te ontvangen, zodat er nog meer medemensen in Oldambt geholpen kunnen worden.

Rabo ClubSupport

Iedereen die klant is bij de Coöperatieve Rabobank vanaf 12 jaar kan lid worden en een stem uitbrengen. Lid worden kost niets, maar geeft wel de mogelijkheid bij te dragen aan het welzijn van een medemens. En ieder gezinslid mag stemmen! Stemmen kan van 4 t/m 25 oktober, via de Rabo App of website.

Wat doet SchuldHulpMaatje Oldambt zelf?

Ieder jaar de begroting rondkrijgen is ook voor SchuldHulpMaatje een uitdaging. We ontvangen giften en bijdragen van kerken, bedrijven en particulieren. Diverse fondsen hebben in de afgelopen jaren financieel bijgedragen aan de start van SchuldHulpMaatje Oldambt; dat stopt na 2021. De gemeente Oldambt heeft vanwege de eigen financiële situatie de bijdrage stevig moeten verminderen. Mede om deze redenen is een bijdrage van Rabo ClubSupport dus meer dan welkom en die wordt hoger met iedere uitgebrachte stem!

Gratis hulp bij financiële problemen

Iedere inwoner van de gemeente Oldambt kan gratis hulp krijgen van een van de ruim 35 opgeleide Maatjes. Iedereen met financiële problemen mag contact opnemen, wat de oorzaak ook is. Aanmelden voor hulp is heel eenvoudig: vul het formulier of bel 06-15377069. We maken dan direct een afspraak om kennis met elkaar te maken.

SchuldHulpMaatje Oldambt

SchuldHulpMaatje Oldambt is opgericht in december 2017 op initiatief van de regionale kerken en werkt effectief samen met kerken, gemeente Oldambt, maatschappelijke organisaties en andere hulpverlenende instanties, zoals Leger des Heils, Humanitas en Azzur.