Nieuws

 • Training nieuwe Maatjes
  Zaterdag 20 juni start de driedaagse training van nieuwe Maatjes. Ruim 10 nieuwe vrijwilligers worden dan opgeleid om hulpvragers te kunnen begeleiden. De training zal in aangepaste vorm plaatsvinden. SchuldHulpMaatje Oldambt is echter blij weer met de trainingen te kunnen starten. Er wordt vanwege het coronavirus een extra toeloop van hulpvragers verwacht.  Dreigende financiële problemen […]
 • Kantoor, op afspraak, weer open voor hulpvragers
  Inwoners van Oldambt met geldzorgen kunnen weer op afspraak langskomen op het kantoor van SchuldHulpMaatje Oldambt naast de Action. Vanwege het coronavirus was het kantoor enkele weken gesloten. Gelukkig is persoonlijk contact nu weer mogelijk. Er zijn enkele maatregelen genomen om hulpvragers en vrijwilligers te beschermen. Zo is bijvoorbeeld het kantoor ingericht om 1,5 meter […]
 • SchuldHulpMaatje wint de ProminentenPrijs 2020
  Dit jaar is de winnaar Schuldhulpmaatje, aangemeld door Eppo Bruins van de ChristenUnie. De expertcommissie waardeert het dat de vrijwilligers zowel hulp bieden aan mensen met schulden als ook de aandacht vestigen op het voorkomen ervan.
 • SchuldHulpMaatje start website voor Oldambtsters met geldzorgen
  Iedere Oldambtster met (dreigende) schulden vindt vanaf nu hulp op de website van SchuldHulpMaatje Oldambt.
 • SchuldHulpMaatje sluit aan bij hulpactie #nietalleen
  Steeds meer mensen worden getroffen door de gevolgen van het coronavirus (COVID-19). De komende tijd zullen veel mensen onze hulp nodig hebben. SchuldHulpMaatje sluit zich aan bij de landelijke hulpactie #nietalleen. In dit iniatief bundelen kerken en andere christelijke organisaties hun krachten om praktische hulp te bieden.
 • Vanwege het coronavirus is het kantoor van SchuldHulpMaatje Oldambt gesloten
  Tot wanneer dit duurt is nog niet bekend. Dat hangt af van de gebeurtenissen en de informatie van de overheid. We zullen wijzigingen zo snel mogelijk doorgeven.
 • Informatieavond van SchuldHulpMaatje Oldambt voor nieuwe Maatjes
  SchuldHulpMaatje Oldambt zoekt vrijwilligers die de vertrouwenspersoon willen zijn van iemand in een kwetsbare positie en zich betrokken voelen bij deze doelgroep. De vrijwilligers hebben hun eigen financiën op orde, maar hoeven geen financiële deskundigen te zijn.
 • SchuldHulpMaatje Oldambt verheugd over de betrokkenheid bij mensen met geldzorgen
  Inwoners van de gemeente Oldambt zijn erg betrokken bij de financiële zorgen van hun mede-inwoners. Er is veel bereidheid om te helpen in soms ingewikkelde situaties.
 • Rotary Winschoten organiseert Duck Race
  De Rotary Winschoten heeft SchuldHulpMaatje Oldambt aangewezen als goed doel voor de Eendjesrace die op 23 mei gehouden wordt.
 • SchuldHulpMaatje Oldambt kijkt tevreden terug op haar eerste jaar
  Een jaar na de start blijkt SchuldHulpMaatje Oldambt aan een grote behoefte te voldoen. Meer dan 25 vrijwilligers hebben een driedaagse training gevolgd en er hebben zich al bijna 70 hulpvragers aangemeld.