Opgeleide vrijwilligers helpen bij geldzorgen

Maar liefst een op de drie huishoudens in Oldambt heeft geldzorgen. Dat is veel. Veel mensen schamen zich soms zo erg voor hun schulden, dat ze geen hulp durven te zoeken.

Als je in de schulden zit, heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Iemand die niet oordeelt, maar gewoon met je aan de slag gaat om je geldzaken weer op orde te krijgen. En iemand die bij je blijft tot alles weer in orde is. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Oldambt doen dat. Samen lukt ‘t. 

Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe beter. Geldzorgen zorgen voor veel stress. Het komt vaak voor dat mensen daardoor niet meer helder kunnen nadenken en de problemen alleen maar erger worden. De vrijwilligers zijn er dan om te luisteren, te helpen overzicht te krijgen en samen een aflossingsplan te maken. Zij zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost niets.

Iedere inwoner van de gemeente Oldambt kan hulp krijgen bij financiële problemen van een van de ruim 30 opgeleide Maatjes. Daarbij maakt het niet uit wat het geloof, de huidskleur, de geaardheid of de afkomst is van de mensen die hulp vragen. Iedereen met financiële problemen mag contact opnemen, wat de oorzaak van de schulden ook is.Aanmelden voor hulp bij financiële problemen is heel eenvoudig: vul het formulier in op deze website of bel 06-15377069. De coördinatoren nemen dan contact op om een afspraak te maken voor een intakegesprek.