Ervaringen

  • Eigenlijk begin je met vertrouwen op te bouwen
    Na verloop van tijd kreeg mijn hulpvrager weer overzicht in de financiën. We kregen de vaste lasten naar beneden, waardoor er een beetje ruimte kwam. Mijn hulpvrager kreeg steeds meer interesse en vroeg zich steeds meer af: “Wat geef ik uit en wat heb ik te besteden?”.
  • Weer leeg in de kop
    De hulpvrager van coördinator Albert kwam niet op afspraken, was het oneens met vorderingen, pleegde telefonische scheldkanonnades of liep boos weg. Hij moest rondkomen van 50 euro per week en vond dat geen pretje.
  • Wat doet een Maatje?
    We stelden deze vraag aan één van onze Maatjes, Yvonne: “Als SchuldHulpMaatje breng je samen met de hulpvrager overzicht in de inkomsten, uitgaven en de onbetaalde rekeningen.”
  • Je hoeft je niet te schamen
    Het is ondernemer André met hulp van zijn Maatje gelukt om zijn geldzaken en zo zijn leven weer op orde te krijgen. Andre: “Ik ben trots op mezelf dat ik aan al mijn verplichtingen heb voldaan, soms zelfs eerder dan was afgesproken.”
  • Soms is een luisterend oor al genoeg
    Harry begon twee jaar geleden als Maatje. Het is belangrijk dat mensen begrijpen dat ik niet hun problemen overneem. Ze zullen zelf aan de slag moeten om die op te lossen, maar ik help ze daarbij. En ik probeer hen zelf te laten ontdekken waar het niet goed is gegaan. Dan overkomt je dat geen tweede keer.
  • Ik heb mijn eigenwaarde terug
    Con uit Gouda leefde drie wintermaanden in het portiek en de lift van zijn flat. Daar brandde tenminste licht, zodat hij niet helemaal in het donker zat en hij nog wat kon lezen. Zijn woning was afgesloten van gas en licht. En huisuitzetting dreigde. Zijn menu bestond uit drie droge beschuitjes per dag.
  • Lennard had huurschuld
    Zijn Maatje Hanneke schrok. “Ik ontdekte dat hij vitaminegebrek had. En ook gebrek aan slaap! Hij werkte 40 uur per week, naast zijn schooltijd, om zoveel mogelijk af te kunnen lossen. Hij hield nauwelijks geld over om eten van te kopen.