SchuldHulpMaatje Oldambt verheugd over de betrokkenheid bij mensen met geldzorgen

Inwoners van de gemeente Oldambt zijn erg betrokken bij de financiële zorgen van hun mede-inwoners. Er is veel bereidheid om te helpen in soms ingewikkelde situaties. Dat concludeert SchuldHulpMaatje Oldambt nadat afgelopen donderdag de eerste informatieavond voor nieuwe vrijwilligers druk werd bezocht. Bijna iedereen gaf zich vervolgens op voor de online kennismakingscursus. Enkele mensen die niet aanwezig konden zijn meldden zich telefonisch aan. SchuldHulpMaatje Oldambt is erg verheugd over de betrokkenheid en de aanmeldingen van de nieuwe vrijwilligers.

In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens financiële problemen. In de gemeente Oldambt is dit aantal zelfs nog hoger. De rekeningen stapelen zich op, mensen weten niet hoe ze nog moeten rondkomen en zien er tegenop om de post open te maken. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Oldambt helpen om de problemen op te lossen. Er zijn nu 20 SchuldHulpMaatjes. Dat moeten er meer worden, omdat de vraag naar hulp enorm toeneemt. Daarom organiseert SchuldHulpMaatje Oldambt op donderdag 26 maart een tweede informatieavond.

De informatieavond

Wie zijn geldzaken op orde heeft kan weer genieten van het leven. Dat gunnen we iedereen. SchuldHulpMaatje Oldambt zoekt vrijwilligers die de vertrouwenspersoon willen zijn van iemand in een kwetsbare positie en zich betrokken voelen bij deze doelgroep. De vrijwilligers hebben hun eigen financiën op orde, maar hoeven geen financiële deskundigen te zijn. Ze zijn bereid om structureel tijd beschikbaar te maken en willen anderen helpen om ook financiële vrijheid te ervaren. De tweede informatieavond vindt plaats in het kantoor aan de Mr. A.J. de Sitterstraat 12a in Winschoten op 26 maart van 19.30 tot 21.00 uur. Iedereen die wil ontdekken of het iets voor hem of haar is, is van harte welkom.