SchuldHulpMaatje Oldambt erg blij met gift Rotary Winschoten

Zaterdagmiddag liet de Rotary Winschoten 5.000 badeendjes los aan de Renselkade in Winschoten. Met de actie wilde de Rotary geld inzamelen voor goede doelen in de regio. SchuldHulpMaatje Oldambt was een van die goede doelen. Inwoners uit de regio waren opgeroepen een of meer badeendjes te adopteren en hadden daar ruim gehoor aan gegeven.

Precies om 14.00 uur werden de eendjes te water gelaten. Na ongeveer een kwartier dobberen en een beetje hulp van spuiten van de Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten, kwamen de badeendjes aan bij de finish. De winnaar wiens eendje als eerste over de finish kwam ontving een bedrag van maar liefst 1.000 euro.

Namens het bestuur van SchuldHulpMaatje Oldambt ontving Bert van der Woude een cheque van de voorzitter van de Rotary, Freerk Potze. Met het ontvangen bedrag zal SchuldHulpMaatje Oldambt 5 nieuwe vrijwilligers opleiden tot SchuldHulpMaatje Jong. Door jongeren met (dreigende) schulden al in een vroeg stadium te bereiken, wil SchuldHulpMaatje de cirkel van generatie-armoede in de regio doorbreken. SchuldHulpMaatje Oldambt is de Rotary zeer dankbaar voor deze bijdrage!